Tips Penjagaan Rambut Ketika Pandemik Covid-19

Coronavirus ni tak berterbangan di udara, tapi dia mendap di permukaan. Coronavirus tidak berjangkit diudara. Tetapi sangat mudah berjangkit melalui barang – barang telah tercemar oleh virus Corona. Bila dia… Read more »

Wanita Mewakili Peratusan Mengalami Masalah Rambut Kronik.

Peratusan wanita yang mengalami masalah rambut kronik semakin tinggi!! 1 kajian telah dijalankan mendapati peratusan wanita yang mengalami masalah rambut kronik semakin tinggi. Kebanyakkan dari mereka mengalami masalah rambut kering… Read more »

RAHSIA RAMBUT SIHAT

Adakah Perkara Sebegini Pernah Terjadi pada anda ? Tengah makan tiba- tiba nampal helaian rambut dalam makanan? Ketika itu apakah perasaan anda ? Rasa jijik nak terus makan? Buang rambut… Read more »

TREATMENT RAMBUT YANG SESUAI UNTUK MASALAH ANDA?

Bumi mana yang tidak ditimpa hujan? Begitu juga lah dengan kita yang bergelar wanita ! wanita mana yang tiada mengalami masalah rambut ,betul tak ? Setiap orang pasti mengalami masalah… Read more »

8 Petua Mencegah Rambut Beruban Sebelum Waktunya.

Rambut Beruban Sebelum waktunya. ” Hey! Engkau dah ada uban la..” Tiba – tiba kawan menegur. ” Ya ke.. aku dah ada uban? Aku muda lagi kot… umur baru nak… Read more »

Rahsia Panjangkan Rambut Dengan Cepat.

Rahsia Nak Panjangkan Rambut Dengan Cepat. Ramai wanita ingin memiliki rambut panjang mengurai, hitam dan lebat terurus dan pastinya menjadi impian setiap wanita. Adalah suatu anugerah dan amat bertuah kerana… Read more »

Cara Elak Rambut Lemah Dan Mudah Gugur.

Cara Elak Akar Rambut Jadi Lemah Dan Rambut Mudah Gugur. Elakkan dari mengikat rambut dengan sisiran rambut yang tegang dan ketat, ikatan rambut mesti lah memberi ruang sedikit longgar pada… Read more »

Petua Mudah Merawat Rambut Gatal Di Kulit Kepala.

Petua Merawat Rambut Gatal Di Kulit Kepala. Mula – mula campurkan 1 cawan cuka bersama 3 cawan air. Campuran tersebut perlu digunakan sebagai pencuci rambut. Biarkan selama 5 minit. Selepas… Read more »

Petua Mudah Menghasilkan Rambut Lembut Dan Sihat.

Menghasilkan Rambut Lembut Dan Sihat. Sediakan 2 sudu madu yang dicampur dengan 1 sudu natural yogurt dan 1 sudu makan minyak zaitun atau boleh juga menggunakan minyak kelapa untuk dijadikan… Read more »

Rahsia Menguatkan Akar Rambut.

Macamana Untuk Menguatkan Akar Rambut_ Tahukah bahawa salah satu sebab mengapa rambut selalu gugur adalah kerana akar rambut telah menjadi lemah kerana kurangnya penjagaan dan kekerapan menggunakan bahan kimia/chemical untuk… Read more »